Thursday, March 31, 2011

dating ngan mek kelate & awekz donghae

suppose mek kelate tu aku letak "awekz siwon" tapi sebab tamau nanti kuar lak muke depan suratkhabar sok der 2 org pompuan gado tarik-tarik shawl,so tak jadi la...;p


disebabkan tak dapat jumpe zarl time ss3 tu,so kitorunx pakat jumpe kat shah alam jek..da alang-alang zarl turun stay umah amy kan..
rajin tol die teman amy seminggu,mentang-mentang la da abiz claz..mencik tau,jelez i!! =.='
da ler terlepas bas seranas sejengkal camtu,ye-ye kot aku lari tergedek-gedek cam itik obes kejar bas,alih-alih die trus jek..ngan perut lapar giler..dang it!!
sampai-sampai memang serbu makan dulu r,gi melantak kfc..
masing-masing tak cakap byk..sebab malu kan baru 1st time nk bersua muke..tipu bebenor malu..sebab masing-masing memang lapar tahap gaban nie,kol 2.30 baru nk lunch,memang ler..
aku ler champion,cepat jek licin ayam tu,hehe...diet kunun,huh!


perut da kenyang suke ati,gi pusing-pusing pkns & sacc yang agak lengang tu..
memang tersangat borink weyh..nape tak happening cam mid ker,sogo ker,baru bez!!
last-last end up gi galeri shah alam tu,nak tengok hasil keje tangan budak-budak unisel..
1st time aku jejak kaki kat ctu kot,yela,org tak berseni kan,tak layak pun gi ctu,huhu..
amy ye-ye jek ajak gi situ,suwuh tunjuk die punye projek,haramjadah tak tunjuk tau,suwuh main teketeki lak,cubit bley? ;p


da puas menghayati hasil keje tangan dorunx tu,pusing-pusing tasik sambil cuci mate..
syiok terjah lovebird yang tak bape cukup umo dok peluk-peluk sakan,der yang dok cari kutu ker kelumumur ntah..macam-macam perangai tol..-__-
lepas tu wajib la wat komen setiap terjahan kan,ala-ala abg nas rambut ketak gitu,kejam jek komen..haha..
last-last melepak tepi tasik makan cotton candy..so sweet kan~ =)
kunun-kunun nak bercamworing bertiga gune kepakaran sendiri la,tak sedar tu tangan tak bedung,jap org nie masuk org nie tak masuk,jap senget ke kiri jap senget ke kanan..sowy amy,tak berniat nak kutuk ko pun,kite serupa ;p
da givup baru ler terhegeh-hegeh nak tahan sume org yg sbuk nk joging kat situ tau..ngade!!haha..


ala,spoil gambar tol tau aku nie,tak join grup 'peace yaww' pun..sowy guys =.='


e'eyh,nape aku sowang jek lak wat 'peace yaww' nie..korunx kejam tau,balas dendam la tu..tamau kawan r camni!!nampak cam aku syiok sendiri lak,padahal juz try nak join grup korunx jek..sob3~ ngadu kat leeteuk,siwon & eunhyuk oppa r cmnie ='(




p/s : hope to see u guys again in da future..hope dat time together wif emil ok!! ^_^



◕‿◕。

Wednesday, March 30, 2011

guna mykad pun boleh

entri nie more untuk sesape yang naik bas la ae..
sesape yang tunggang kuda enjin 125cc or drive kete lembu berbumbung,siap aircond..tak penting kot kat korunx =)
mase naik bas tadi,aku der discover sumtink new tau..



sume orang da tau kt mykad tu harap jek der cip yang kunun-kunun bley sumbat macam-macam,kire multipurpose kad la tapi haram takder function pun..
last-last karat camtu jek la cip tu,huhu..kene gak bawak lesen,kad bank sume lagi..

tapi tadi aku baru tau da boleh gune mykad untuk ganti touch n go weyh..
der budak tu touch gune mykad mase naik bas..
kawan-kawan die cam tak caye jek biler die cakap gune mykad jek,tak beli pun kad rapid tu..
aku yang nampak depan mate lagi r cam,"eyh,biler lak bley guna nie?"...*jakun jap*
korunx pun baru tau ker?ker aku jek yang baru tau nie?err..jangan jawab soklan no 2 tu please,aku taknak asik nampak cam loser weyh,suke sangat jadi orang outdated nie..-__-




tak pasal-pasal rugi aku beli kad rapid yang bukan satu tapi dua kot..
kalau la tau bley gune mykad jek,duit membazir beli kad rapid tu bley gune wat makan mcd,konyang den!!
rajin lak tu rapid nie dok tukar kad,kejap promotion tu,kejap promotion nie..
kite yang menumpang naik limosin panjang tu kene la ikut jek,beli,beli & beli...kang pakcik tu wat tendangan maut halau ko kuar,da tak pasal kene menapak gi claz lak..
nasib r cute gak kad second tu,kaler pink kan..tapi name tak bley blah,rabbit..sebab nyer,tiap kali nak naik,nak turun bas kene touch yang bunyik kunun-kunun cute tu,"bit,bit,bit"..
secute macam bunyik signal bas baru tu la.."klak kluk klak kluk" (sila gune mulut anda utk wat aksi nie yer...ala,gaye cam kite nak agah baby tu la)
cubela kasi name sugar glider ker,ladybird ker,lg cute kot..perlu ker ko bebel psl bende tu,duh~
takper la kene beli banyak kad rapid pun,bley wat koleksi kan..as long rapid da berjase kat aku..eceh~
nanti bley aku tunjuk koleksi tu kat cucu cicit,cite la camner susah payah grandma die nie kene naik bas gi claz..sure terharu punye la dorunx nnti..yela,nak cite grandma die ssh kene mkn ubi kayu time zaman jepun,zaman tu da berlalu lak..
pastu nak gak cite pasal canggih nyer sistem bas time tu,juz touch pastu blah jek..
sudah..ko ingat cucu cicit ko heran ker..time dorunx,naik,trun bas gune thumbprint jek kot..takpun imbasan badan..takder makne die pandang sistem bas rapid time ko tu r..
ish,cucu cicit aku takkan hampakan grandma die ok,die akan layankan jek r..




p/s : tapi kan,korunx tak rase pelik ker..if mykad da bley gune utk touch n go,nape penggunaan die tak meluas..utk tol sume tu gak..adakah pihak rapid & plus nak untung lebih jual kad tu?mungkin..or cian kat kilang wat kad tu,tamau dorunx rugi?mungkin..or tamau nanti biler macam-macam der dalam mykad,biler ilang satu hal lak nak cover blk per yg ader dlm tu?mungkin..
renung-renungkan dan selamat ber'bit bit' yer...^_^



◕‿◕。

desktop background baru


yeay,aku da tukar wallpaper baru..
tak lain tak bukan,super junior tetap menjadi pujaan hatiku!! (jangan meluat yer kawan-kawan ;p)
semangat aku guna wallpaper nie,bukan per,terserlah sifat sistematik aku dowh..=)
nampak tak macam tersusun rapi jek icon kt desktop tu..
kalau la korunx tau camner rupa desktop aku before nie,mau pengsan weyh..
semak yang amat!!kiri kanan,atas bawah,tengah sume penuh ngan folder,picture...aiyo~
asal save jek,sure humban masuk desktop..senang nak cari alasan nyer..yola tu..
nasib la lagu,file yang aku download automatic masuk "My Document",if tak,mau jadi semak samun desktop aku tu... -___-
thanx sesangat kat wallpaper baru nie..sebab apa tau..sebab senang nak usha muka sowang-sowang mamat korea tu,aku sanggup buang sume bende tak berkenaan tu tau..
kasi susun cantik jek icon penting kat atas tu..
hope la desktop aku yang organized nie bertahan lama..tak sanggup da nak wat clearance selalu..mak penat nok!!



tengok,kemain..siap wat comparison lagi kot..sayang tol ko ngan wallpaper baru nie kan,tenung teliti sampai camtu sekali...korunx setuju tak ngan opinion aku tu?setuju la..setuju la..^_^




p/s : perasan tak my leeteuk,eunhyuk & siwon sesangat la ensem,cool & macho dowh dalam wallpaper nie..i loike!!



◕‿◕。

RIP jackie chan

Rest In Peace Jackie Chan
wutdehel is dat huh?
usha kat google takder pun news bout his death tu..
tapi kat twitter,jadi trending topik wa cakap lu..
nie sume hasil usaha,penat lelah orang takder keje la kan sibuk nak wat *hoax kat twitter tu..*hoax = a trick played to deceive people
is it funny talking about others' death..i don't think so!
banyak lagi la bende lain ko bley jadikan trending topic..duh~

sile abaikan twitter aku yg terencat tu yer..tatau nape jadi camtu la,puas da refresh =.='


kat twitter tau jek la kan camner some news tu bley tersebar sepantas kilat..
datz y org suke spread news kat twitter tu..if news yg baek,ok la kan,if vice versa,please stop it la..for those yg takder acc twitter lg,cpt-cpt la wat yer..kang ko gak outdated tau ;p..terpromote lak,hee~
tup-tup der lak timbul page untuk RIP jackie chan nie kat fb..
rajin sungguh noo org kat dunia nie..takyah suwuh,cepat jek if bende camnie tau..
prob nyer,pangkal cite pun ko tak sure lagi,der hati nak create page tu..der lak tu yg mengeLIKE..mencik mak tau!! ;p






p/s : jackie chan,wa rase lu shud update ur Kapersky antivirus frequently la so dat unresponsible people can't use u as a subject to be hoaxed in da future..got it?good boy!! ^_^


lagi satu,jangan lupe kasi tukar lu punye helmet haa,per barang pakai helmet tembikai tu..angkat same helmet yg ader itu visor lor..baru baek punye protection!!hao ma?hao le..=)



◕‿◕。

Monday, March 28, 2011

first time join kpop contest


aku der join 1 contest by k-popped! nie..
contest die camnie,kene amik pic kt SS3 malaysia pastu upload jek r kt wall k-popped! tu and then ko suwuh ler 1 kampung,1 uni,1 malaysia like pic ko tu..
sape paling banyak orang like & judge pun rs pic ko kreatif,menang la..
(adiah jgn tanye la ae,aku sendiri tak ingat,nak usha blk kt website die malaz r,hehe)
nie sume hasil idea kitorunx ber5 r,aku,amy,teh,wanie & emil..(teh yg stat give the idea,kitorunx yang lain tatau pun ;D)
ekceli tepukan gemuruh sekali standing ovation & ketuk2 meja (mcm lawyer,majistret,hakim tu) patut bagi kt amy r coz die yang kumpul pic and edit..rajin budak nie tau *big clap for her plz*
tepukan gemuruh untuk teh coz wat caption yang simple but nice!!
tepukan gemuruh but jangan sampai kuat dari guruh lak untuk aku coz upload kat wall k-popped tu..(sj wakilkan diri coz yang lain bz,aku kan jenis dok dpn lappy 24/7,haruslah der masa nk upload kn ;p)
tepukan biase-biase jek untuk wanie sebab even tak wat pape tapi still komen kat pic and give idea..
bertepuk sebelah tangan kene bagi kt emil..ish,budak nie langsung tatau pape nie..alih-alih muncul tanye,"nape sume sibuk edit pic nie?"..adeih,cubit nak?nasib kite sebaya tau,if tak,mau aku hempuk..haha..*juz joking*


jom cekidaud step untuk klik 'like' tu...


firstly wajib la korunx ader akaun fesbuk kan..>duh~mesti la sume ader kan..
next...harus la like page K-POPPED! dulu kan..




then,gi kat link nie untuk tengok pic comey lote nie..KLIK SINI
after that,klik la 'LIKE' kat pic nie yer..
kalau la boleh korunx klik banyak kali,aku tau,korunx sure nak wat camtu kan...*terharu*
tapi klik sekali jek pun da cukup,aku da rase terharu pun..
pada sape-sape yang rase,baru nak or da klik tu,kamsahamnida,gumawoyo yer!!maksud nyer thanx la tu,kunun semangat korea kn..;)





p/s : jom kita kempen dengan kencang dalam mempromosikan pic kite nie..hoyeah!!
tolong promote kat member korunx(refer to everyone except 5 of us la) gak yer..
mane tau untung-untung kitorunx terbang gi korea..haha..*berangan ler ko,biler lak adiah die dpt gi korea,duh~*



◕‿◕。


Saturday, March 26, 2011

earth hour 2011

if taktau arinie der kempen bumi jam(earth hour),sila berambus pegi tinggal kat planet marikh,pluto or paling bez kt matahari tu yer..
pesanan tu pun untuk sesape yang tak join kempen nie..kejam,selfish la u olls nie,cian kt puan bumi tau..(nape aku panggil puan bumi?ouh,sebab we use to call bumi as mother earth kan..pangkat-pangkat mak jek pun nie,nak panggil makcik kang kecik ati lak,xpasal-pasal aku kene halau kuar dari permukaan die,uh,tamau la..so kene formal yer)
alasan dorunx yang selalu ke udara seperti "ala,setakat bape kerat tutup lampu,der efek ker?".."ala,setakat tutup lampu 1 jam,der efek ker?"..ala,ala,ala...alasan jek tu..
at least we have try to do something to save our planet..better to do something than nothing ryte..
ala,setakat tutup lampu selama 1 jam jek pun,takder nyer ko bley mati..
tutup letrik gak kan..maksud aku barang letrik cam tv,radio sume tu la kan..
aku pun takder ler nak kate aku nie ikut sangat kempen tu tapi da 2 taun r join..
first time masa 2009,tak sangke gak aku berani tutup lampu time tu..
padahal tinggal sowang kot kat umah sewa,sume member balik umah..
maybe sebab aku bukak tv so tak rase sangat takut tu,hehe..(oit,per r tak tutup tv,letrik gak kot)


tengok,this year aku pun join tau..
tapi tutup lampu jek r..lappy memang tak bley off =)..ok la tu kan dari tak join langsung..
sibuk melayan siwon oppa aku dlm cite "oh!my lady" dalam bilik gelap..*woot2*
ekceli bilik aku nie da biase pun bergelap biler tengok movie kt lappy..
rase macam more feel lak setiap adegan tu dalam cite tu..
pastu konon-konon cam der kat panggung wayang ler..konon-konon la..
panggung wayang gold class punye ko..siap baring ngan sandar atas bantal & tilam empuk..fuh,bez giler wa cakap lu!!
da ler tu,bukan setakat 1 jam jek bergelap,berjam-jam kot..
so nampak nyer,aku nie memang da lame jadi penduduk bumi yang prihatin la kan(puan bumi,takder anugerah penduduk cemerlang ker?)..korunx biler lg?




p/s : sayangilah bumi kita!! ^_^



◕‿◕。

Thursday, March 24, 2011

smash : boyband kpop versi indonesia





tengok style da ada macam kpop artis like super junior,2Pm sume tu kan..
ader yang macam lee hongki(rambut kuning),ader yang cam jo kwon(kurus tinggi),ader yang macam g-dragon(rambut cam balung ayam version kuning),pakai baju gaye jang geun suk & lee min ho pun ader gak,V-neck luas (eyh,dorunx pelakon la,ni tgh cite persamaan ngan boyband korea la,duh~)..
suara,tarian same ker?takper,nanti usha video kat bawah entri nie yer..
tah yah susah-susah cari kt youtube,aku baik hati share da..
smash maksud die Seven Man As Seven Heroes..
dengar cite cam duplicate name band dari korea,smash gak..juz beza dorunx nie gune * untuk gantikan A tu..



smash dari korea nie stat debut on 2008..aku sendiri taktau lak pasal wujud ker tidak grup nie lagi skunk..tak penah dengar pun tak kire since 2008 or skunk,huhu..maybe time tu lum berjinak-jinak ngan kpop kot..*mungkin la*



rentak lagu cam catchy ngan tarian da ok tapi biler stat nyanyi cam tak kena la..
tapi kan tapi kan.dalam tak kena tak kena tu,da 3-4 kali gak r aku ulang dgr kt youtube tu =)
maybe geram tengok keJAMBU-AIRan muke rangga(sebaye weyh *wink*) ngan morgan kot *ulat bulu da naek daun*


RAFAEL LANDRY TANUBRATA

Rafael smash

Nama : Rafael Landry Tanubrata
Lahir : 16 November 1986, Garut
Zodiac : Scorpio
Penyanyi Favorit : Mulan Jameela
Studi : Universitas Maranatha
Lagu favorit : If You’re Not the One, Daniel Bedingfield
Jajanan favorit : Jajanan pasar
Impian sukses : Jadi seorang entertainer yang melegenda dan menjadi panutan banyak orang
Pertama kali on stage : Nyanyi di Gereja
Tidak disukai : Kaca yang retak
Fans Page On Twitter : http://twitter.com/Rafael_FansCL
Twitter Account:@rafaell_16


RANGGA DEWAMOELA SOEKARTA

Rangga Smash

Lahir : 6 Januari 1988, Voorburg, Belanda
Zodiac : Capricorn
Penyanyi Favorit : Stevie Wonder
Studi : Fakultas Hukum, Universitas Katolik Parahyangan, Bandung
Lagu Favorit : Because of You, Keith Martin
Jajanan favorit : French Fries
Impian sukses : Membahagiakan dan membuat bangga orang tua
Pertama kali on stage : Lomba Nyanyi antar SD
Artis cewek favorit : Beyonce, Agnes Monica
Tidak disukai : Dibohongin dan Udara Panas
Facebook Fans Page : http://id-id.facebook.com/pages/Rangga-Dewamoela-Soekarta/174611359240125
Twitter Account : http://www.twitter.com/rangga_moela


MORGAN OEY

Morgan Smash

Lahir : 25 Mei 1990, Singkawang, Kalimantan Barat
Zodiac : Gemini
Penyanyi Favorit : Justin Timberlake, Rihanna, Christina Aguilera
Studi : Information & Technology, Universitas Bina Nusantara, Jakarta
Lagu Favorit : Breathless, Shayne Ward
Jajanan favorit : French Fries
Impian sukses : Membawa keluarga jalan-jalan keliling dunia
Pertama kali on stage : Indonesian Idol Audition
Artis cewek favorit : Sandra Dewi
Tidak disukai : Dikekang dan dibohongi
Twitter Account : http://twitter.com/MorganFCL/status/2177101470682316
Morgan Fans Club : http://www.facebook.com/pages/Morgan-oey-Fans-Club/158090384236869?v=wall


DICKY MUHAMMAD PRASETYA

Dicky Smash

Lahir : 18 Juni 1993, Bandung
Zodiac : Gemini
Penyanyi Favorit : Stevie Wonder
Studi : SMA BPI 1, Bandung
Lagu Favorit : Semua lagu 2NE1 dan Lady Gaga
Jajanan favorit : Jajanan yang pedas
Impian sukses : Pengen dikenal dan diterima masyarakat
Pertama kali on stage : Pentas Budaya TMII
Artis cewek favorit : Rihanna
Tidak disukai : Dibohongi
Twitter Account: @dickymprasetyo


BISMA KARISMA

bisma

Lahir : 27 November 1990 Bandung
Zodiac : Sagitarius
Penyanyi Favorit : Jason Mraz, Chris Brown, Hyun Ah
Lagu Favorit : Semua lagu yang enak buat dinyanyiin
Jajanan favorit : Cuankie, pecel, ice chocolate, teh manis
Impian sukses : Jadi musisi dan sutradara
Pertama kali on stage : Puma Ground Zero
Artis cewek favorit : Poppy Sovia, Zoey Deschanel
Tidak disukai : Kedinginan, debu, dibohongi, dan basa basi
Facebook Fans Page: http://id-id.facebook.com/pages/Bisma-Karisma-Fans-Page/117166998353968
Facebook Account :http://www.facebook.com/profile.php?id=100001758566935
Twitter Account : http://twitter.com/bismakarisma


M. REZA ANUGRAH

Reza Smash

Lahir : 21 Maret 1994, Kendari, Sulawesi Tenggara
Zodiac : Aries
Penyanyi Favorit : Ne Yo
Studi : SMAN 6, Bandung
Lagu Favorit : Nothin on You, Keith Martin
Jajanan favorit : Siomay
Impian sukses : Maju sampai go international dengan SMASH dan bisa bawa orang tua naik haji.
Pertama kali on stage : Kid’s Choice Award Nickelodeon
Artis cewek favorit : Sandara 2NE1, Katy Perry, Agnes Monica
Tidak disukai : Diselingkuhi
Twitter Account : @mrezanugrah


M. ILHAM FAUZI

Ilham Smash

Lahir : 29 Agustus 1995, Kendari, Sulawesi Tenggara
Zodiac : Virgo
Penyanyi Favorit : Gita Gutawa, Hayley Nichole Williams
Studi : SMAN 1, Bandung
Lagu Favorit : That’s What You Get – Paramore
Jajanan favorit : French Fries khas SMAN1 dan chicken katsu
Impian sukses : Pengen jadi anak shaleh untuk orang tua dan bisa terkenal, pengen bikin video klip dengan Hayley Nichole Williams
Pertama kali on stage : Kid’s Choice Award Nickelodeon
Artis cewek favorit : Putri Titian
Tidak disukai : Menunggu
Twitter Account: @ilhamfauzie





p/s : not bad kot dorunx nie aku rase,just suare tu kene kasi mantop lagi ler!!
ouh,one more thing,rajin-rajin sikit masuk gym yer adik-adik ku,kasi abs tu six pack sikit ,baru bley challenge oppa kt korea sume tu ^_^

p/s : adakah adam ngan geng terpengaruh ngan group dari indon nie?adakah konsep lebih kurang cmnie?tungguuuuuuu~



◕‿◕。

Tuesday, March 22, 2011

adam latest k-pop artis

sape lak mamat korea nie?tak penah dengar pun pasal die..bez tak lagu die?
tu la korunx,sibuk sangat dengan super junior la,2PM la,dbsk la,jyj la sampai taktau kewujudan bakat bru tau..LOSER!! ;p


eh eh,macam muke adam AF2 la,name pun da same kan..







memang adam AF2 tu pun la..hehe..
sume org pun tau die among artis yang terer menari nie kan..
sangat energetic woo,takder pancit-pancit if menari sambil nyanyi nie..(tipu la if kate takder langsung kan ;p)
memang same sangat la cam perihal kpop artis nie..
disebabkan skunk fenomena kpop da merebak kat malaysia nie so dorunx decide nk wat 1 group yang ala-ala kpop nie...
dorunx nak ikut cam style super junior,2PM,big bang camtu yang 1 group bley cecah sampai 10 orang..
nampak nyer bukan adam sorang la involve kan..ramai lagi bakat lain..
lagu nanti sume under KRU studio..wah,sure daebak nanti yer!!
nak bace lebih-lebih,usha SINI




p/s : hope la stacy pun join sekali,baru bez!!kan kan ^_^



◕‿◕。

seksa betul dress

yuhuu..kembali lagi dalam rancangan gosip bersame cik ZY!!
lame menyepi sampai peminat tertanye-tanye..
gosip kali nie panas,sepanas tuan punye badan yang tak tahan ngan cuaca yang sememang nyer panas sesangat skunk nie yer..



adoyai,camnie better pakai bikini jek miera leyana oi..
tersembul kiri kanan..*teeett!!CENSORED PLZ!!*
kaum adam jangan tengok lebih-lebih haa,dosa hangpa bersepah-sepah kiri kanan gak nanti ;p
takper,macam biase pas wat salah sume orang sure mintax maaf,yer tak..
so meh bace SINI



p/s : ukurlah baju di badan sendiri ^_^



◕‿◕。

Sunday, March 20, 2011

lady heehee!!where are you?

tak puas hati lady heehee punye performance takder semalam!! *again!!*
dua kali gak r heechul kuar atas stage pakai mask..
wondering why..ceteka gak yang mungkin sebab kes der fan baling barang kat previous punye SS3..
tapi takkan sebab tu kot,rs tak efek his voice pun..kan kan..
tapi mayb he's still not in a good mood to perform so better not perform or otherwise it will disappointed the fans..ryte?

something like dat la his mask semalam..kan?


semalam teh cakap heechul kene lcd..aku pun cam,"WHAT?"..tak kan la kot..
lagipun sape lak nak bawak lcd baling kat die..nak ckp lcd skrin kt show tu yang jatuh lg impossible,if jatuh,mau mati kat situ gak orang tu..huhu..
so time untuk jadi kaki stalk bermule..are u ready guys!!

bukan lcd la teh,led board..typo yer..its ok,i understand dat..=)
datz y la semalam dlm kertas kecik tu die warning siap-siap jangan bawak led board kan..
tapi aku tengok ramai jek bawak kat area balcony & rockpitt..lepas lak kat abang rela ek,huhu..
heechul being hit by da led board kat SS3 shanghai..
adoyai,da takder bende lain ker ko nak baling..kite kasi bako ini minah weyh!!haha..
wondering gak,per la minah tu rase kan pas balingan hebat die tu tol-tol kene kat muke heechul..
baling tak nak tinggi lak,ko ingat ko tengah main besbol ker..
heechul terus chow kot pastu,takder mood da..
yela ko,da sampai darah..if aku,mau kuar,baling blk kat minah tu,kali nie kasi baling lcd skrin tu..;p
tak pasal-pasal kt SS3 taipei pastu die pakai mask,nak cover luka..
tak nak fan risau la tu..auw,so sweet!! *terharu*
tapi kan,u wat kitorunx tak dapat tatap wajah flawless,pretty u la oppa!!









cian muke heechul da der parut tau!!
demyu la gal,how dare u throw thing like dat!! *mara nie* lalalala~





whoa,jap2,hangeng pun pakai mask yg same yer..
da kate dorunx nie sweet,loving kapel,ofkos la sume nak same!!
marilah kite tatapi pic awsome,sexy,geli dari hangchul nie yer..*wink*








◕‿◕。

Friday, March 18, 2011

SS3

tak dapat gi SS3 pun takper,yang penting semangat keSUJUan tu tetap ader u!!
suju tetap dihatiku!! (da macam lagu uitm dihatiku la pulak,semangat universiti sangat la ko nie~)

yang nie da jadi wallpaper desktop tetap aku since aku tergiler-giler lagu no other lagi...


notice board yang tak bape nak notice sangat la,kosong jek,haha..


bende nie la among da important thing kt board tu selain pic family kan..phone strap leeteuk oppa!!saranghaeyo!!


ringtone pun seminggu nie nak jugak tukar jadi lagu bonamana,kunun-kunun amik berkat SS3 even tak dapat gi,huhu..
message tone tak ketinggalan nak melaram lagu suju gak..aku kasi can die pakai lagu no other..



p/s : untuk member kpop aku kat fb tu yang dapat gi SS3 sok..zarlieyla,amy aqila,emil edogawa,eima hyukkie & teh farhanna..enjoy urself babe!!nanti der pic ngan vid bez,jgn lupe tag i nooo!! ^_^



◕‿◕。

takyah kecoh-kecoh,kesan radioktif tak sampai malaysia pun la

Malaysia hanya mengalami kesan minimum radioaktif jika perubahan angin dan cuaca menolak sisa berkenaan ke rantau ini,tetapi tidak mendatangkan mudarat kepada penduduk negara ini.

Pakar nuklear, Prof Datuk Dr Sukiman Sarman, berkata kesan radiasi yang bocor di loji Fukushima Daiichi di Jepun itu hanya pada tahap saki baki serta tidak akan sampai ke ruang udara Malaysia yang jaraknya kira-kira 6,000 kilometer dari tapak loji berkenaan

Pensyarah Program Sains Nuklear Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), berkata debu radioaktif yang tinggi hanya mencemari kawasan di lingkungan tiga kilometer daripada loji untuk tempoh beberapa hari kerana mempunyai jangka hayat pendek antara beberapa saat ke beberapa jam dan tidak membahayakan kawasan yang jauh daripada kawasan tragedi seperti Malaysia.

sumber : berita harian




radiasi ke Amerika Syarikat, Eropah

Foto

LAKARAN pergerakan arah angin membawa radioaktif dari reaktor nuklear Jepun yang lumpuh akan semakin berkurangan ketika merentasi Lautan Pasifik dan tidak dijangka memberi masalah kesihatan serius di Amerika Syarikat lapor akhbar The New York Times.

sumber : berita harian



p/s : so xyah nak kasi alasan tak nak gi claz sebab takut kene acid rain ae,nanti botak kepala bagai..mentang-mentang la skunk asal petang jek ujan...lame excuse kot... ^_^


◕‿◕。

Rebecca Black


sape minah nie?ms tu kecoh jap psl die kt twitter..
ok,skunk aku asik dpt cite hot dr twitter jek,xmain da fb nie..*poyo*
artis cm tiz zaqiyah asik tweet psl die..
aku lak cm org bengong xreti nk google time-time tu gak..
dok la sibuk tnye die psl minah nie,cm biase la artis kan..no respon!!
bdk claz aku pun der tweet psl minah nie gak lepas tu,pun tanye gak kat die..
same ler jugak,xder respon..nie bajet artis la pulok!! ;p

skunk baru der hati nk google pasal die,cr kt youtube sume..
baru 13tahun jek minah nie,kecik lagi..muke xnak matured lak kan..
tp comel gak,ala-ala selena gomez gitu..
ramai kate she is the next justin bieber..bley ker?
tapi tengok jek r bape ramai viewer die kat youtube tu..
baru jek release lagu tu 11 mac,18mac da cecah 12juta weyh,giler dasyat!!



perasan tak tang die sebut friday,friday tu macam same like baby,baby,baby u versi justin bieber..yer tak?


p/s : wut do u think people?bez ker suare die?eerrkk~bak kate matluthfi..boleh laaa!!



◕‿◕。

Wednesday, March 16, 2011

......dalam botol


ada sapa-sape nak tengok cite kontroversi nie?
dengar tajuk pun da gerun kan..ahakz~
jom meriahkan pawagam berdekatan anda 24 MAC 2011..
pssst2..jangan jadi cam filem 2 alam sudah,mencapub jek lebih tapi habuk pun tadak..kan kan..sape setuju angkat tangan macam usop ^_^


eeee....per dalam botol tu?*CENSORED PLEASE*


mengancam nyer nyah...kalah mak nokk!!


uish,nie lagi hot..nangis mak tengok!!
tibe-tibe teringat dialog-dialog rempit lu la der..xseswai tau!! ;p


lum pape filem nie da create kontroversi sebab arja lee,pelakon utama berbogel time scene nie..macam-macam..=.='


ensem kot arja lee nie!!
aku penah jumpa real-real depan mata masa tengok teater KAKI BLUE lagi..
nasib ler aku da usha cast untuk teater tu awal-awal lagi,if x,mati-mati aku ingat die chinese tau..
aku da stat suke die time tu lagi coz die sempoi abiz..
time tu die botak la,takder rambut pacak-pacak cmnie..lg ensem yang nie *wink*
tp skunk pas scene kt atas tu..err,not sure la suke lagi ker tak...huhu..







p/s : warga-warga softlan diluar sana yang intend nak tukar jantina anda,sila tengok cite nie yer..tak payah buang duit gi thailand nak wat operation bagai,baek gi snoorkeling/scuba kt krabi/phi phi island tu,lg syiok!!
akhir kata,bersyukurlah dengan apa yang kita ada..oyeaahh!!



◕‿◕。