Sunday, October 31, 2010

al-kesah kfc free

da basi pun ekceli cite nie..lpe mau transfer pic & update kt blog lak..sowy ler kt sape2 yg dok asik tnye biler nk msukkn pic nie kt fb tu..seyez lpe giler..mayb der housemate sabotaj msukkn semut dlm air sy,mayb la..(ayat kaber line ;p)

nie last day of claz for diz sem..lecturer kesayangan ktorunx blnje kfc tuu!!diulang suare,kfc ok!!jgn jelez..xjelez?!ye2,jek,nmpak ayaq liur da 1 baldi tu..chill ok..tp syg coz xder pic yg bley wat korunx bertambah jelez..yela,msing2 mkn smpi menjilat jari kn,xder sape yg rajin nk minyakkan camera aku tu..xpnah2 kot claz nie full house cm mlm tu,almost 63 students dtg(gabung 3 claz)..nie sume kfc pnye psl..nmpak nyer,teknik lecturer mau kasi claz full #1 blanje kfc tiap kali claz or sng cite wat jek claz kt kfc tu,wee~ [psst2,nsib xder pic aku bantai 3 ketul ayam mlm tu!!fuh,if x kantoi ler diet aku da ke laut]






*nmpak cm der org da get ready mau angkat kaki nk kasi flying kick kt org yg wat aksi 18sx comolot terlampau yer ;p*

◕‿◕。

Friday, October 29, 2010

bowink pnye psl

dsbbkn xder keje sgt+niat nk gi jog ngan lisa tertunda coz kemalasan diri yg melanda nk bgn tido td..aku menghupdate(acah2 cm update smbil mkn biskut hupseng ler,datz y jd hupdate tu) status fb smpi 3kali in bout 30mnit..no wonder ler org kate ko ratu fesbuk zaty oi,mmg sah!!



p/s : ekceli jelez ngan 2 org makhluk yg br update blog tu...;p

◕‿◕。

Wednesday, October 27, 2010

Symptom student bila final exam!!

1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.
4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)
5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)
8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.
9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)
11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)
13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P
14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.
16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”
18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.
20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.


p/s : aku rasa even budak pandai yang dah score markah carry marks pon study menggelabah jugak. Cuma diorang steady lagi la dari student yang study last minit. Muehehe. Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Cepat je die nak naik darah. Sebab hormone dia semua tengah berlaga-laga. Otak pun dah overload.

sumber : xbape nk pasti coz share dr fb jek nie..=)

der gak ler certain symptom yg seswai giler ngan aku,haha..

◕‿◕。

Monday, October 25, 2010

konsert MZ on FEB 2011?!vote for it..

jom vote kt location mane bez nk wat concert tu..
vote for KL ok!! =)

CLICK HERE (kene tnggu abiz loading & then scroll kt bwh skali yer)

or

CLICK HERE (kt tepi blah kiri,kt information tu)


◕‿◕。

Saturday, October 23, 2010

final fever!!

GUDLUCK FOR FINAL EXAM BUDDIES!!

things u shud avoid when final is around :
# facebooking
# facebooking
# facebooking
# facebooking
# facebooking


◕‿◕。

Monday, October 18, 2010

iphone4


aku ekceli xbpe kesah pun nk update bout hp nie but tgk mmber2 dok sbuk pkai or br nk beli,ati rs sgt jelesh tau!!
sowg tu dok sbuk tayang pic yg die capture gne camera 5MP HD..mmg cun abiz r..
sowg lg lak siap post status ckp da booking..
nk pakai gak weyh!! =(
hp aku da season giler nie,da almost 4 taun..
pantang jatuh ckit sure main keypad xfunction,puas ler ketuk2..
jd mangse kpale lutuk nie haa,cian die,if bkn tulang,da bengkok da kot,hehe..
xpnah lg pkai hp lbih rm1k nie, aper tah lg mau pkai iphone4 nie kn,jauh api dr panggang..duh~
xper2,bak kate mmber yg da booking tu,kmpul duit ckit2,lame2 jd cm genting highland..
tp time tu sure hp cnggih & mahal lain lak kuar..
xper2,4 me pakai mane yg mampu..
so skunk tgh usha hp per bez nk tkar..
1st mau e72 tp asik kene saiko ngan izzat kate xseswai utk teenagers nie..
aku nk hp yg multifunction,beli skali even mahal tp berbaloi..
xper2,nk usha website nokia sat..
(duit xder ujung2 sem nie ler sume cm pengaruh ko tkar hp kn zaty,kejam sngguh!! ;p)

*cm sgt mencapub ker if pkai hot pink nie,huhu*

*nokia c6 nie da kuar ker?*

plz kwn2 tlg cr kn hp yg qwerty or touch screen der 3g,camera 3.2MP(5MP lg baek ;D),wifi,mp3,GPS but under rm1k,der ker? (ko bukak kilang sndiri ler zaty oi ;p)

◕‿◕。

Sunday, October 17, 2010

HARU : unforgettable day in korea

agak xcited nk tgk diz drama pas tgk trailer die..
yela,der kimbum(bof-die sgt sweet kot,ske die snyum,ala2 malu kucing gitu),lee da hee(my gal-die nmpak krus n comel dlm haru nie) & gal yg blakon dlm sassy girl chun hyang tu,lpe sdah name die,huhu..
tp alih2 keciwa coz it juz a short drama made by korea tourism..
utk promote interesting place kt sane & pling pnting produk korea (samsung ler ofkos,mencapub sngguh,haha)
shud make full drama la KTO..i'm begging u...;)
if korunx prasan ler,kimbum cm agak kekok pkai skinny yer,jln da terkepit2 da..haha..but he's still cute ok!!*wink2*
skunk tgh giler ngan OST haru nie suju-angel..sgt sweet!!

p/s : thanx pian promote & download utk aku..=)

◕‿◕。

Saturday, October 16, 2010

final countdown

skunk tgh study weex..
per mau wat for a whole weex nie yer?
ofkos ler bkn study kn..;p
# rs2 mcm mau layan k-drama jek..berlambak cite dlm external tp xsmpat nk tgk..
# rs2 mcm nk qada' sgale tido aku yg terjejas slame nie..
# rs2 mcm nk tgk tv puas2 kt umah,nk layan canel korea yg br tu..(izzah x abiz2 dok jelezkn aku,mane bley cmtu dowh,gram jek!!)
# rs2 mcm nk gi rompak bank pun der gak (perlu ker?!)..xckup duit mau shopping2..wuaa!! ='(
tu jek la kot,plan byk2 pun cti juz 1 weex jek..hehe..

final aku kali nie mmg trbaeeekkkk!!
paper aku 25hb,26hb,28hb,29hb,1hb & 14hb..
sgt loike oh,woot2!! ;p

◕‿◕。

Wednesday, October 13, 2010

fan meeting MZ at maju junction

finally i got there even assignment berlambak..
pity my frenz coz trpakse wat keje sowg2 sdgkn aku dok sbuk meronggeng kt luar..
sgt kejam dsitu yer..
meet MZ in person was awsome!!
even burn rm25 beli cd coz nk dpt signature,..its ok,mmg berbaloi2~
he was so handsome,bersih jek muke die..
sejuk mate memandang gitu..chewah..=)
suare pun sbijik cm dlm album tu,xder miming2 ok..
hope 2 go to his future concert..
nk sgt dgr "for the rest of my life" live from him..

p/s : siap der dpt kwn br tu..
1. der sowg abg(mayb can call him pkcik) yg bratur dpn ktorunx..dsbbkn ktorunx trlalu kepoh psl kene beli cd,die offer 1 poster..thanx!!abg nie mmg smangat waja,beli 4 cd tu,2 for his anak,2 for his niece..so sweet!!pas2 siap ikut MZ dr die trun kete,record..tp syg,xdpt bluetooth dat vid,hp xsetaraf mayb,hehe..n not forget,time kt the curve pun die gi..cayala!!
2. der sowg mamat nie,time brebut2 amik pic MZ,ktorunx msing2 dok bebel,die lak sbuk nyampuk..n pops,jd ler mmber!!xlpe,ngan sowg lg his shy2 cat frenz,hee~da add kt fb pun..=)

*sowy..der gempa bumi time capture oll diz pic..harap maklum..;p*
*if nk more clear,sile click kt pic utk tumbesaran*
*he's smile at me..LOL~*

*saat bertentang mate time nk amik signature..auw!!*

*aksi bangga lpas dpt beli cd..xlpe poster FREE*

*tayang cd yg MZ da sign..wink2*

*aslam & his shy2 cat frenz*

*ingt da kenyang tgk abg MZ..hehe*


video
*live barakallah & selawat*
*sowy if quality vid x ok,camera murah jek tu =)*

◕‿◕。

Monday, October 11, 2010

raya last kopek

event : jamuan raya NR
venue : parking dpn bintang




disebabkan makanan xckup + ujan,ktorunx terpakse berpaling tadah gi tempat lain
event : jamuan raya sendirian berhad
venue : bintang sidewalk cafe


◕‿◕。

Sunday, October 10, 2010

bed hunt done!!

can't wait for my butterfly bed..
da usha n book pun td..
14days before it fly into my sempitness room..
peduli hape aku muat ker x,nk muat kn gak..;p
to poster bed : td if x,ko mmg cnfirm msuk blik aku kn but sowy,hye2 bye2 la ae,last mnit decision pnye psl..
ur design da lapuk la,i more into modern design now..=)

◕‿◕。

Tuesday, October 5, 2010

maher zain in malaysia

*click picture utk tumbesaran yer

konsert kt shah alam cnfirm2 aku da terlepas coz tix da SOLD OUT,hampeh!!
its oll my fault gak coz lmbat wat decision,cian teh xdpt gi gak,sowy dear~
so skunk nie last choice, berkejar ke maju junction utk sesi meet the fan ahad nie..
dpt tgk n dgr 2-3 lagu dr die pun da ok kn..
so hope my plan going smoothly,hope t see u MAHER ZAIN,pray for me ok,insyaallah..